Σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής», ο κ. Σαμαράς δεσμεύεται ότι δεν θα υπάρξουν άλλοι φόροι και περικοπές, μιλά για σταδιακές φοροελαφρύνσεις παντού και υπογραμμίζει ότι τα χαμένα εισοδήματα θα επανέλθουν αλλά σε υγιή βάση.
Ο πρωθυπουργός υπεραμύνεται την πολιτική των τελευταίων χρόνων, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να γυρίσει ένα κουμπί και να γίνει ξανά «φυσιολογική» μέσα σε μία στιγμή και υποστηρίζει ότι έγιναν σκληρές διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές.
Στρέφει τα βέλη του κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η πιστωτική ασφυξία αποτελούν «ατύχημα» που δεν πρέπει να συμβεί. «Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει το "ατύχημα" που πρέπει να αποτρέψουμε. Μπορεί να οδηγήσει και σε έξοδο από το ευρώ. Γιατί χωρίς κανόνες δεν υπάρχει ευρώ» λέει χαρακτηριστικά.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Σαμαράς μιλά για το διακύβευμα των εκλογών και την αυριανή, κρίσιμη εκλογική μάχη.
«Οι εκλογές αυτές θα καθορίσουν αν η Ελλάδα θα αφεθεί απερίσπαστη να βγει από το μνημόνιο και να συνεχίσει στον δρόμο της ανάπτυξης που μόλις ξεκίνησε χωρίς θυσίες από εδώ και μπρος, ή αν θα επιστρέψει σε αβεβαιότητα, περιπέτειες, πιθανότατα σε νέα ύφεση και σε νέα μνημόνια. Γιατί αυτό φέρνει στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ: νέα ελλείμματα, νέα μνημόνια, επιστροφή στην ύφεση».
«Η εποχή που το κράτος δημιουργούσε ελλείμματα, φορολογούσε για να καλύψει κρατικοποιήσεις και όποιος μπορούσε ξέφευγε είναι ο παλιός κόσμος που θέλουμε να αφήσουμε πίσω μας. Ανάπτυξη σημαίνει ανταγωνιστικότητα και επενδύσεις μέσα στην ασφάλεια που προσφέρει η Ευρώπη. Αυτός είναι ο κόσμος με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία σχέση. Επίσης εμείς διαπραγματευθήκαμε σκληρά. Και φέραμε αποτέλεσμα γιατί η χώρα έπιασε τους στόχους της και έκανε τις μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει από χρόνια», αναφέρει μεταξύ άλλων.
Ο πρωθυπουργός μιλά και για την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και υποστηρίζει ότι «θέλουν να δημιουργήσουν ελλείμματα που κοπιάσαμε τόσο να τα εξαλείψουμε».
«Υπάρχουν πολλοί που ξέρουν ότι η ανάπτυξη υπάρχει με ανταγωνιστικότητα μέσα στην Ευρώπη», τονίζει, επίσης, και συμπληρώνει: «Όχι με παραδείγματα Αργεντινής και Βενεζουέλας. Όχι με κρατικοποίηση των πάντων ξανά. (…) Η Ελλάδα άλλαξε πολύ αυτά τα 2-3 χρόνια»