Σύμφωνα με Τα Νέα, καλά πληροφορημένες πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα όσα ελέχθησαν την προηγούμενη Δευτέρα στις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι επί της ουσίας κατέστη σαφές ότι αν η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει σε αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ δεν δημιουργείται πρόβλημα.
H τοποθέτηση αυτή αποδίδεται στον επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Η αφορμή δόθηκε όταν η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε στο Συμβούλιο πως δεν επιθυμεί την παρουσία των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα. Ανακοίνωση που λίγο μετά ανακλήθηκε.
«Μπηχτές» Ντάισελμπλουμ για τα λεφτά Χαρδούβελη στο εξωτερικό
Ο πρόεδρος του Eurogroup σε δηλώσεις του στον ολλανδικό Τύπο και ερωτηθείς για την ομολογία του Γκίκα Χαρδούβελη ότι έστελνε λεφτά στο εξωτερικό επειδή φοβόταν ότι η Ελλάδα θα χρεωκοπήσει, άφησε σαφείς αιχμές κατά του τέως υπουργού Οικονομικών: «Τα τελευταία χρόνια που είμαι υπουργός Οικονομικών έχω γνωρίσει μερικούς Έλληνες ομολόγους. Οι περισσότεροι ασχολήθηκαν σοβαρά με το έργο τους, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί πολιτικοί στην Ελλάδα, και αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και καιρό, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με προσωπικά συμφέροντα και με βοήθεια προς τους φίλους τους αντί να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στη χώρα τους. Αυτό πρέπει να σταματήσει, είναι πρόβλημα διαφθοράς, φοροδιαφυγής και νεποτισμού. Εάν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα στη διακυβέρνηση της χώρας, τότε δεν υπάρχει πολλή ελπίδα».