ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη γαλλική Liberation η πρώτη συνέντευξη Καϊλή μετά τη φυλακή

Στην πρώτη της συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή της, αλλά πριν της αφαιρεθεί η ηλεκτρονική επιτήρηση, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκονοβουλίου επιμένει στην αρχική της στάση ότι δηλαδή δεν έχει καμία σχέση με το Qatargate κι αποδίδει την εμπλοκή της στο σκάνδαλο στην τυφλή εμπιστοσύνη προς τον σύντροφό της, με τον οποίο πάντως συγκατοικεί και τώρα.

Η Εύα Καΐλή επέλεξε τη γαλλική Liberation για να δώσει η ίδια για πρώτη φορά τη δική της εκδοχή για τα όσα συνέβησαν στην υπόθεση. Η συνέντευξη δόθηκε στις 25 Απριλίου στο σπίτι της, στις Βρυξέλλες, έναν μήνα πριν από την απόφαση των βελγικών αρχών να απαλλαγεί από το ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης (25 Μαΐου).

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στις Βρυξέλλες, η κ. Καϊλή περιγράφει με λεπτομέρειες το τι συνέβη την ημέρα της σύλληψής, τόσο της ίδιας όσο και του Φραντσέσκο Τζιόρτζι. «Είχα παραλύσει από τρόμο», τιτλοφορείται η συνέντευξη, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με έβαλαν στη φυλακή για κάτι στο οποίο δεν ήμουν μπλεγμένη. Δεν αναφέρθηκα ποτέ στις συζητήσεις μεταξύ Πάντσέρι και Τζιόρτζι, τις οποίες η αστυνομία άκουγε για ένα χρόνο. Όλα τα χρήματα ήταν δικά τους και το είπαν στον δικαστή. Είναι τόσο προφανές ότι δεν έχω κανέναν ρόλο σε αυτή την υπόθεση».

Σε άλλο σημείο επισημαίνει ότι δε γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν σπίτι της και μίλησε και για τον πατέρα του παιδιού της.

«Τον εμπιστεύτηκα απόλυτα (τον Φ. Τζόρτζι). Έχω ζήσει σχέσεις, στις οποίες δεν υπήρχε εμπιστοσύνη. Δεν εμπιστευόμουν και δεν το ήθελα αυτό μαζί του. Δεν είχα δει ποτέ αυτά τα χρήματα». Επίσης, η Εύα Καϊλή είπε στην εφημερίδα ότι «δεν υπάρχουν λογαριασμοί στο εξωτερικό, στη Ρωσία, την Κύπρο ή τον Παναμά. Δεν έχω τίποτα να κρύψω, όλα δηλώνονται. Και έλεγξαν και ξαναήλεγξαν. Και τα δακτυλικά μου αποτυπώματα δεν υπήρχαν στα χαρτονομίσματα».

Οι συνήγοροί της Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Σβεν Μαρί είχαν δηλώσει τις προηγούμενες ημέρες ότι «έχει κινηθεί η νομική διαδικασία για να καταργηθούν οι περιοριστικοί όροι, ιδιαίτερα της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, γιατί επιθυμεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Με διάταξη του ανακριτή έχει επιτραπεί στον σύντροφο της Φρατζέσκο Τζιόρτζι να διαμένει στην κοινή κατοικία».