Τα σύννεφα στις σχέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη με τον Χάρη Θεοχάρη πυκνώνουν και η «τελική αναμέτρηση» θα διεξαχθεί στο συνέδριο του Ποταμιού που ξεκινά στο Περιστέρι την προσεχή Παρασκευή.
Η υπόγεια κόντρα του επικεφαλής του κόμματος με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο κορυφώθηκε το Σαββατοκύριακο. Ο Χάρης Θεοχάρης με συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά» διευκρίνισε μεν ότι δεν θα βάλει υποψηφιότητα για την αρχηγία του κόμματος, παρόλο που υπήρξαν στελέχη που του το ζήτησαν και επέρριψε ευθέως την ευθύνη για την πορεία του Ποταμιού στον Σταύρο Θεοδωράκη.
«Η προοπτική της αυτόνομης πορείας γύρω από την οποία συστρατευτήκαμε όλοι δεν υφίσταται πια. Το Ποτάμι δεν μπορεί πλέον να δυναμώσει περαιτέρω και να κινηθεί μόνο του», τόνισε και ζήτησε να ανασυνταχθεί ο χώρος μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με την υποσημείωση ότι μετεκλογικά μπορεί να συνεργαστεί «μόνο με τις δυνάμεις του εξορθολογισμού, που εκφράζονται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη».
Η στάση του κ. Θεοχάρη, προκαλεί δυσφορία στο επιτελείο του επικεφαλής και ο κ. Θεοδωράκης, σε τηλεοπτική συνέντευξή του την Κυριακή δεν έκρυψε την ενόχλησή του για τις νέες δηλώσεις Θεοχάρη.
«Το Ποτάμι δεν έχει τελειώσει, θα συνεχίσει και στο κίνημα ανήκουν αυτοί που πιστεύουν σε αυτό», υπογράμμισε και πρόσθεσε με ποιο αυστηρό ύφος: «Δεν χτίζουμε Βαβέλ, όλα έχουν ένα όριο και αυτό είναι το συνέδριο. Αυτό θα καθορίσει πώς το κίνημα θα δυναμώσει και όχι πώς θα διαλυθεί και είμαι απόλυτος».
«Δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγώ βουλευτής από άλλο κόμμα. Το να συνεργαστώ σε συγκεκριμένη στιγμή και να δώσω το χέρι μου για κάτι που θεωρώ σημαντικό για τη χώρα, ναι. Αλλά, εγώ δε θα γίνω επαγγελματίας πολιτικός. Είχα ένα όραμα για τη χώρα, ίδρυσα ένα Κίνημα και εάν αυτό πεθάνει, θα πεθάνω κι εγώ μαζί του», είπε.
«Υπάρχουν στελέχη μας που λένε αυτή τη στιγμή ότι το "κύριο είναι ένα μέτωπο απέναντι στον Τσίπρα. Άρα αυτό το μέτωπο εξασφαλίζεται καλύτερα με επαφές, με συνεργασία με τη ΝΔ". Υπάρχουν στελέχη μας που εντείνουν την προσπάθειά τους για ένα μεγαλύτερο μεσαίο χώρο. Αυτοί όπως αντιλαμβάνεστε θέλουν μια συζήτηση με τις κεντρώες δυνάμεις. Η ίδια αμηχανία υπάρχει σε όλο το πολιτικό σύστημα. Όμως η ενιαία έκφραση του κινήματος είναι υπόθεση του Επικεφαλής, όπως επίσης και του συνεδρίου, και αυτό το σέβονται όλοι», υπογράμμισε.