Η πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής να “πάρει πάνω της” την υπόθεση και να προκαλέσει ονομαστική ψηφοφορία, πρόταση που προήλθε από τη Χρυσή Αυγή, η οποία όμως δεν συγκέντρωνε τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, άνοιξε ακόμη ένα μέτωπο κορυφής στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πρόεδρος κλήθηκε στο γραφείο του Α. Τσίπρα όπου της ζητήθηκε σε αυστηρό και “κοφτό”, να αλλάξει στάση.
Γεγονός, που μπορεί να χαρακτηριστεί σπάνιο να ζητάει ο Πρωθυπουργός προς τον Πρόεδρο της Βουλής, να κάνει πίσω σε απόφασή του.
Η συνάντηση Τσίπρα – Κωνσταντοπούλου δεν διήρκεσε περισσότερο από πέντε λεπτά και αυτός ο χρόνος είναι επίσης ενδεικτικός του ότι από την πλευρά του Πρωθυπουργού δεν υπήρχε διάθεση διαλόγου, αντιθέτως όλα δείχνουν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου μάλλον μόνο άκουσε όσα είχε να πει ο Α. Τσίπρας.
Μάλιστα η φράση που ακούστηκε από στελέχη των κομμάτων της αντιπολίτευσης ότι με την κίνησή της αυτή η κ. Κωνσταντοπούλου κατάφερε να δυναμιτίσει το κλίμα συναίνεσης που πήγε να δημιουργηθεί με αφορμή το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ήταν η φράση που ακούστηκε και από στελέχη του Μαξίμου.
Άνθρωποι κοντά στον Αλέξη Τσίπρα ανέφεραν ότι θεωρείται αδιανόητο να στερείται η δυνατότητα να πάει ο Πρωθυπουργός στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους με ένα τόσο ισχυρό χαρτί όπως η στήριξη ενός νομοσχεδίου για την άρση των κοινωνικών αδικιών απ' όλα τα κόμματα της Βουλής. Είναι χαρακτηριστικό ότι με τα όσα έγιναν χθες στη Βουλή είχαν σαν αποτέλεσμα το νομοσχέδιο να ψηφιστεί από ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Χρυσή Αυγή και όχι από τους βουλευτές ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ενώ δήλωναν ότι θα ψηφίσουν υπερ την ώρα της ψηφοφορίας εξέφραζαν ενστάσεις και διαμαρτυρίες και με την επιμονή της προέδρου στη διαδικασία τελικώς η θετική τους ψήφος δεν καταγράφηκε στα πρακτικά.