Για τις καταλήψεις στα σχολεία, το θέμα των μασκών, τα υγειονομικά ζητήματα και την τηλε-εκπαίδευση μίλησε ο κ. Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στο δελτίο Kontra News 10 και στo δημοσιογράφο Γιώργο Μελιγγώνη.
Ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, αναφερόμενος στο θέμα των καταλήψεων επισήμανε ότι τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στις τάξεις για να λαμβάνουν την απαιτούμενη γνώση, προκειμένου να αποκτήσουν κατάλληλα εφόδια για την μετέπειτα ζωή τους. Επίσης πρόσθεσε ότι κλειστά σχολεία, σημαίνει διεύρυνση των ανισοτήτων μεταξύ πλουσίων και φτωχών, ενώ συμπλήρωσε, ότι οι πλούσιοι στέλνουν τα παιδιά τους στα ιδιωτικά σχολεία, που έχουν τον ίδιο αριθμό μαθητών ανά τάξη όπως και στα δημόσια σχολεία και κάνουν μάθημα κανονικά. Αντίθετα στα δημόσια σχολεία χάνουν ώρες διδασκαλίας. Ακολούθως έθεσε το ερώτημα εάν είναι εφικτό να έχουμε τάξεις με δέκα ή δεκαπέντε μαθητές, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Επισήμανε ότι το πρόβλημα της σχολικής στέγης είναι διαχρονικό και όχι τωρινό.
Για το ζήτημα με τις μάσκες, ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι θα αντιμετωπιστεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί, χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο και πολύ σύντομα οι επιπλέον μάσκες θα δοθούν στους μαθητές. «Με λύπη βλέπω τον Α. Τσίπρα και το ΣΥΡΙΖΑ να «χαϊδεύουν» τις καταλήψεις, ενώ θα έπρεπε να δήλωναν προς όλες τις κατευθύνσεις ότι το συμφέρον των παιδιών και των γονέων τους είναι να επιστρέψουν στις τάξεις «, πρόσθεσε χαρακτηριστικά.
Συμπληρωματικά στα ανωτέρω επεσήμανε οτι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει διαθέσει τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση των τελευταίων ετών για την πρόσληψη εργαζομένων καθαριότητας στα σχολεία. Συνεπώς, σε αυτό τον τομέα τα πράγματα φέτος είναι καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά, σχολίασε.
Αναφορικά με τις απόψεις που ακούγονται, ότι θα πρέπει να γίνονται τεστ για κορονοϊό στο σύνολο των εκπαιδευτικών και των μαθητών, σημείωσε ότι το να γίνουν τεστ στο σύνολο του πληθυσμού μια φορά δεν σημαίνει τίποτα. Σχολίασε ότι καμία χώρα στον κόσμο δεν ακολουθεί αυτή τη διαδικασία, αφού είναι μη πραγματοποιήσιμη. «Το να ζητάμε κάτι ανέφικτο δεν λύνει κανένα πρόβλημα», ανέφερε.
Τέλος για την εγκύκλιο που εκδόθηκε από το Υπουργείο Παιδείας για την τηλε-εκπαίδευση και στο ερώτημα αν η μέθοδος προσβάλει τα προσωπικά δεδομένα, ο κ. Γαϊτάνης, σημείωσε ότι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων τη βρήκε καθόλα νόμιμη και συνεπώς δεν τίθεται ζήτημα. Επιπροσθέτως υπογράμμισε ότι η ίδια διαδικασία έγινε και πέρυσι τόσο σε σχολεία όσο και στα πανεπιστήμια. Κατέληξε λέγοντας ότι ζούμε σε ειδικές συνθήκες και εξέφρασε την άποψη ότι τα παιδιά δεν πρέπει να μένουν σπίτι, να μην κάνουν μάθημα, να χάνουν το χρόνο τους και να μην αποκτούν γνώσεις.