Την ταφή του ως ιδιώτη στο Τατόι δίπλα στην οικογένειά του αποφάσισε η κυβέρνηση για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο που πέθανε στα 83 του χρόνια. Η απόφαση αυτή της κυβέρνησης προκάλεσε αρκετές διαφωνίες που εκφράστηκαν στο δημόσιο διάλογο.
Η ώρα στην οποία θα τελεστεί η κηδεία δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, όμως υπολογίζεται περίπου στις 12 το μεσημέρι. Παράλληλα στον «αέρα» παραμένει ακόμα το ζήτημα του λαϊκού προσκυνήματος, με τη σορό του τέως μονάρχη να εκτίθεται πιθανότατα λίγες ώρες πριν την εξόδιο ακολουθία στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου δίπλα από τη Μητρόπολη για όποιον θέλει να αποτίσει φόρο τιμής.
Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, όπως αποφασίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στην κηδεία αναμένεται να βρεθούν και πολιτικοί που οι οικογένειές του είχαν σχέση με τη βασιλική οικογένεια.
Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα των: Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, την οποία έχει βαφτίσει ο τέως βασιλιάς, καθώς ήταν συμμαθητές με τον πατέρα της, αλλά και ο Παύλος Γερουλάνος του ΠΑΣΟΚ, του οποίου ο πατέρας υπήρξε ιδιαίτερος γραμματέας του Βασιλιά Παύλου και μετέπειτα τελετάρχης του Κωνσταντίνου.
Αντίθετα, χωρίς να έχει κάποιον ιδιαίτερο δεσμό με τον τέως μονάρχη, αναμένεται -κατά δήλωσή του – να βρεθεί στην κηδεία ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτος Χρυσομάλλης, ο οποίος ερωτώμενος από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Βαρεμένο με ποια ιδιότητα θα βρεθεί εκεί ανέφερε: «Δεν χρειάζεται μικροψυχία. Δικαιούται τον ρόλο του στην Ιστορία, από την οποία κρίνεται».
Αιχμές για την επιλογή της «ταφής ως ιδιώτη» άφησε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χωρίς πάντως να αναφερθεί στο αν θα βρεθεί στην κηδεία. Ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε δηλώσεις του άφησε να εννοηθεί πως διαφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης όμως «πειθαρχεί» ενώ στην κηδεία αναμένεται να είναι η Ευγενία Μανωλίδου. Ο ίδιος την ώρα της κηδείας θα βρίσκεται στο εξωτερικό.