Στη δίωρη συνάντηση, που είχαν ο Δημήτρης Βίτσας εκ μέρους τους ΣΥΡΙΖΑ και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ, εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ξανασυναντηθούν το Σεπτέμβριο. Το κλίμα χαρακτηρίστηκε θετικό και η συνάντηση έγινε στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ στη Βουλή, με μείζον θέμα συζήτησης εκείνο, της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, χωρίς όμως να θεωρείται και προαπαιτούμενο για την έκβαση του διαλόγου.
Η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εξέθεσε την γνωστή θέση του κόμματος ότι η πρωτοβουλία για εμπλοκή στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας αποσκοπεί στο να ανατραπεί η σημερινή κυβέρνηση και οι σκληρές μνημονιακές πολιτικές που αυτή εφαρμόζει, ενώ η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ τόνισε ότι το συγκεκριμένο θέμα δεν είναι της παρούσης και θα πρέπει να συζητηθεί στο κατάλληλο χρόνο, καθώς είναι θέμα ευρύτερης πολιτικής συζήτησης κι όχι μόνο των δύο κομμάτων.
Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ επισημάνθηκε η αδιαπραγμάτευτη συμμετοχή και πορεία της χώρας στην Ευρώπη και το ευρώ, καθώς επίσης διατυπώθηκε η θέση του κόμματος για την διαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους.
Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας κατέστησε σαφές ότι τα Κεντροαριστερά σενάρια ως ανάχωμα στη δυναμική ανατροπής της σημερινής κυβερνητικής εξουσίας δεν αφορούν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τόσο η αντιπροσωπεία της ΔΗΜΑΡ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ ανέπτυξαν τα 12 σημεία της επιστολής του Φώτη Κουβέλη και τα 9 της απάντησης του Αλέξη Τσίπρα αντίστοιχα και σε ορισμένα από αυτά διαπιστώθηκε συναντίληψη και εξετάστηκε η δυνατότητα ανάληψης κοινής δράσης σε κοινωνικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως στο θέμα των δασών, του αιγιαλού , των μεταναστών κ.α.
Σε όσα δεν βρέθηκε κοινός τόπος πρόκειται να συζητηθούν τις επόμενες εβδομάδες στα συλλογικά όργανα των δύο κομμάτων.