«Στο τηλεοπτικό πεδίο πάμε από μια κακή περίοδο, στην οποία υπήρξαν ομολογουμένως πολλά προβλήματα, σε μια απολυταρχική περίοδο. Πάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή και από εργολάβο σε εργολάβο» ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού απαντώντας στην ερώτηση σχετικά με την καταγγελία του αρχηγού των ΑΝΕΛ κατά της υποψηφιότητας Καλογρίτσα ανέφερε:
«Οι ΑΝΕΛ καταγγέλλουν ότι δεν μπορείς να δίνεις τηλεοπτική άδεια σε εργολάβους και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν ότι δεν μπορείς να ζητάς άδεια όταν οι όλοι οι βασικοί συνεργάτες σου εργάζονται σε γραφείο συγκεκριμένου Υπουργού. Είναι το επόμενο καρφί που αφορά την υποψηφιότητα Σαββίδη καθώς υπάρχει ενδοκυβερνητική κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες».
Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «δεν μπορεί ένας άνθρωπος που ζει από το δημόσιο, που είναι εργολάβος, να είναι ιδιοκτήτης καναλιού γιατί μετά θα είναι αναγκασμένος να ακολουθεί εντολές».
Ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει μια ψευδαίσθηση σοβαρότητας στη δημοπρασία, με αστυνομικά μέτρα κτλ., ενώ στην πραγματικότητα η διαδικασία είναι αστεία και γελοιοποιεί τη χώρα. Παράλληλα στηλίτευσε την απόφαση να δοθούν μόνο 4 τηλεοπτικές λέγοντας ότι με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει την ενημέρωση.
Αναφερόμενος σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες προσπαθούν να δικαιολογήσουν την ανακολουθία μεταξύ των υποσχέσεων και των πράξεων τους ανέφερε:
«Δεν είναι αυταπάτη είναι απάτη. Υπάρχουν δυο δρόμοι: Η αλήθεια ή η υπεράσπιση των λαθών σου. Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συνεχίσει να λέει ψέματα στον Ελληνικό λαό υποσχόμενος πράγματα που δεν μπορεί να προσφέρει. Αυτό οδηγεί τον κόσμο σε απογοήτευση και απαξιώνει το πολιτικό σύστημα».
Ερωτηθείς για τα στατιστικά που δείχνουν ότι οι αμοιβές στο χώρο της εργασίας βρίσκονται στο Ναδίρ αστειευόμενος είπε ότι αν ο κ. Κατρούγκαλος είναι τόσο θρήσκος όσο θέλει να παρουσιάζει με εικόνες που διακοσμούν το γραφείο του δεν θα έπρεπε να λέει τόσα ψέματα καθώς διαμαρτύρονταν για τον μισθό των 700 ευρώ, ενώ ο ίδιος μας οδηγεί σε μια γενιά ανθρώπων που θα αμείβονται με ακόμη λιγότερα χρήματα. Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο χώρος της εργασίας μαστίζεται πλέον από την μαύρη εργασία και την μερική απασχόληση και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση η οποία έπρεπε να είχε προσγειωθεί νωρίτερα στην πραγματικότητα, να μην είχε κλείσει τις τράπεζες, να μην είχε οδηγήσει την οικονομία σε αδιέξοδο, «για να μπορούσαμε σήμερα να έχουμε καλύτερους μισθούς» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Για την υπόθεση της Αίγινας είπε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης αυτή καλύπτεται από ένα πέπλο μυστήριου, ενώ έθεσε και τρία ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης: ποιος οδηγούσε, ποιοι ήταν στο σκάφος και με ποιους μίλησε ο οδηγός μετά το ατύχημα. «Τι πιο απλό από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να μάθουμε την αλήθεια;» αναρωτήθηκε και ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσουν να ακολουθούν το δόγμα «πας μη ΣΥΡΙΖΑ εχθρός μας» και με σοβαρότητα να δώσουν απαντήσεις για την υπόθεση αυτή. Τόνισε δε ότι δεν μπορούμε να κινούμαστε μεταξύ διαδικτυακής τερατολογίας από τη μια και συγκάλυψη της αλήθειας από την άλλη.
Στην τελική ευθεία για τη ΔΕΘ ο Σταύρος Θεοδωράκης ζήτησε από τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ να έχουν αυτοκριτικό λόγο και να δώσουν συγκεκριμένες λύσεις, ενώ αποκάλυψε ότι το Ποτάμι θα ζητήσει την τμηματική καταβολή των φόρων στους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που αυτή τη στιγμή φορολογούνται υπέρογκα. Μάλιστα έκλεισε τη φράση του λέγοντας:
«Θα πρέπει με κάθε κόστος να πούμε την αλήθεια στον κόσμο».
Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες στον χώρο του Κέντρου που έχουν ξεκινήσει με πρωτοβουλία του Ποταμιού ανέφερε ότι ο στόχος είναι να δοθεί μια διέξοδος στο λαό, ότι υπάρχει μια μεταρρυθμιστική προοδευτική λύση στο μεσαίο χώρο που μπορεί να αποτελέσει εναλλακτική λύση στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι το Κίνημα θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια δημιουργίας ενός φορέα που θα δώσει λύσεις και θα προσελκύσει «νέο αίμα» στην πολιτική.