ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωράκης: Διαπραγματεύτηκαν μόνοι τους, ας ψηφίσουν μόνοι τους

Την επομένη ενός εορταστικού και πολιτικής αξιολόγησης διημέρου για το Ποτάμι και την προοπτική του, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, αλλά όταν γίνει αυτό, «το σημαντικό είναι να δούμε τι κερδίσαμε και τι χάσαμε με τις καθυστερήσεις».

 

 

 

Ο επικεφαλής του Ποταμιού εκτίμησε ότι δεν έχουμε κερδίσει το παραμικρό, ενώ υπογράμμισε το γεγονός ότι για την ώρα οι καθυστερήσεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν κρατήσει την Ελλάδα μακριά από την ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Ερωτώμενος για τη δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, ο οποίος μίλησε για αυξημένη πλειοψηφία κατά την ψήφισή των μέτρων, ο κ. Θεοδωράκης ήταν κατηγορηματικός, υπενθυμίζοντας ότι το Ποτάμι είχε πει εξαρχής πως χρειάζεται εθνική επιτροπή διαπραγμάτευσης. «Ήμασταν διατεθειμένοι να συμμετάσχουμε σε αυτήν, αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είπαν ότι θα διαπραγματευτούν μόνοι τους, οπότε τώρα ας ψηφίσουν και μόνοι τους», ανέφερε, ξεκαθαρίζοντας, όμως, ότι αν τα μετρά έρθουν ένα-ένα θα μελετηθούν και θα ψηφιστούν ανάλογα. «Αν τα φέρουν όλα μαζί, δεν υπάρχει περίπτωση να τα ψηφίσουμε» τόνισε.

Σχετικά με το εάν ο κ. Τσίπρας «κατασκευάζει» ειδήσεις, όπως ότι στη χώρα υπάρχει πλέον ανάπτυξη, εξέφρασε την άποψη ότι είναι λυπηρό, αλλά και ντροπιαστικό για την Ελλάδα, να πηγαίνει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο και να λέει ότι υπάρχει ανάπτυξη, μη γνωρίζοντας τα βασικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν πρέπει να γίνουν πρόωρες εκλογές, απευθυνόμενος σε όσους ζητούν «εδώ και τώρα εκλογές» αναρωτήθηκε πότε να γίνουν, πριν ή μετά την αξιολόγηση; «Πρέπει να προσγειωθούμε ως χώρα που δανείζεται, να σιγουρέψουμε τα ευρωπαϊκά μας βήματα, να πάρουμε τα χρήματα που προβλέπεται και μετά να δούμε αν χρειάζονται εκλογές», σημείωσε.

Ο κ. Θεοδωράκης έκανε ειδική αναφορά στους βουλευτές, για τους οποίους τόνισε ότι δεν πρέπει να έχουν ειδικά προνόμια και ότι πρέπει να αντιμετωπίζονται ως κανονικοί πολίτες σε ό,τι αφορά τη φορολογία και τα προνόμια που απολαμβάνουν.

Σε ερώτηση για τις συζητήσεις που γίνονται με την κ. Διαμαντοπούλου, τον κ. Ραγκούση και τον κ. Φλωρίδη ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Ήρθαν στη γιορτή του Ποταμιού, είναι πολιτικοί μας σύμμαχοι και ελπίζω ότι θα είναι μαζί μας στον αγώνα που θα δώσουμε. Το Ποτάμι δεν θα διαλυθεί, αλλά μπορεί να υπάρξουν μορφές συνεργασίας που μπορεί να περιλαμβάνουν και τους τρεις, και αυτό είναι κάτι το οποίο συζητάμε και μαζί τους».