ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι δήλωσαν οι υπουργοί πριν την ορκωμοσία τους

Στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης προσήλθαν το πρωί της Τετάρτης οι υπουργοί και οι υφυπουργοί.

 

 

 

 

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σημείωσε πως «πάμε σε μια κυβέρνηση σταθερότητας που θα μπορέσει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της και να βγούμε από την κρίση» και πρόσθεσε ότι «τα οικονομικά είναι αυτά που υπάρχουν. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά, με πρόγραμμα, με συνοχή, με ηρεμία και ο ελληνικός λαός να βρει πλέον μια πορεία εξόδου από την κρίση και οι πολίτες να ξαναβρούν το χαμόγελο».

Για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι «έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε εκεί. Οι ένοπλες δυνάμεις παρότι έχουν υψηλό ηθικό, παρότι έχουν επαγγελματισμό, έχουν πληγεί πάρα πολύ από την οικονομική κρίση. Έχουν μειωθεί οι μισθοί, έχουν μειωθεί οι συντάξεις. Και αυτό είναι το πρώτο μέλημά μας».

Για «ώρα ευθύνης και δουλειάς» έκανε λόγο και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας,Δημήτρης Βίτσας.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, σημείωσε: «Συνεχίζουμε τη δουλειά στο υπουργείο Οικονομικών. Έχουμε μπροστά μας να κάνουμε πολλά πράγματα, σημαντικά πράγματα. Η συμφωνία είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθούμε και δεν χρειάζεται καμία ανησυχία γιατί το υπουργείο Οικονομικών πάει καλά στα φορολογικά έσοδα και πάμε πολύ καλά και στο χρονοδιάγραμμα».

Για τον ΕΝΦΙΑ ανέφερε ότι θα βγει το επόμενο διάστημα και μετά τις προγραμματικές δηλώσεις θα γίνει μια συνέντευξη Τύπου προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση.«Δεν είναι η ώρα για εξαγγελίες, είναι ώρα για δουλειά», τόνισε.

«Συνεχίζουμε με τομές», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, ο οποίος υπογράμμισε ότι τον ενδιαφέρει να κάνει έργο και όχι να μιλάει.

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός είπε ότι μπορούν να γίνουν «οι αλλαγές που χρειάζονται για να διασφαλιστεί η σταθεροποίηση και η λειτουργική απόδοση του συστήματος, για να υπάρξουν αλλαγές και τομές σε κρίσιμους τομείς που υστερεί το σύστημα όπως η πρωτοβάθμια φροντίδα».

Υπογράμμισε ότι χρειάζεται ακόμη «παρέμβαση ηθικοποίησης του συστήματος και αντιμετώπισης παθολογιών και στρεβλώσεων».

«Πρέπει να κάνουμε μια μεταρρύθμιση όχι γιατί μας το ζητούν απέξω αλλά γιατί το έχει ανάγκη η χώρα μας», ανέφερε για το συνταξιοδοτικό ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.