ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το e-mail της κυβέρνησης και η απάντηση, που θα καθορίσει το μέλλον μιας χώρας.

Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας.

Οι αποδέκτες του e-mail θα απαντήσουν; Μια χώρα βασίζει το μέλλον της στην τεχνοκρατική απάντηση των εκπροσώπων των δανειστών της, προκειμένου να αποσαφηνιστεί, ποια θα είναι η επόμενη μέρα, που θα ξημερώσει.

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις; Αναβολή της αξιολόγησης; Αναβολή της καταβολής της δόσης; Παράταση του Μνημονίου;

Λύση στο αδιέξοδο; Έξοδος από το Μνημόνιο; Προληπτική γραμμή στήριξης; Έξοδος στις αγορές;

Μια απάντηση λοιπόν, στο παρακάτω e- mail της Αθήνας, που στις υπερβολικές απαιτήσεις αντιπροτείνει τα παρακάτω( επίσης επώδυνα):

Αύξηση ΦΠΑ στον Τουρισμό και συγκεκριμένα στις διανυκτερεύσεις των ξενοδοχείων. Ο συντελεστής σήμερα είναι 6,5% και είναι πολύ πιθανόν να φτάσει στο 10%. Η Τρόικα ζητούσε αύξηση συντελεστή στο 13%.

«Πάγωμα» συντάξεων και τη διετία 2016- 2017. Μετά από το ήδη νομοθετημένο «πάγωμα» έως το τέλος του 2015 προβλεπόταν η δυνατότητα αυξήσεων σε συνάρτηση με την αύξηση του ΑΕΠ και τον πληθωρισμό.

Αύξηση στα 20 χρόνια των ελάχιστων ετών ασφάλισης αλλά μόνο για τους γεννηθέντες από το 1975 και μετά

Κατάργηση των συντάξεων πριν από τα 62 αλλά με εφαρμογή του μέτρου από το 2019 με 3ετή μεταβατική περίοδο. Σύμφωνα με υπολογισμούς, σε αυτή την περίπτωση θα θιγούν 10.000- 15.000 ασφαλισμένοι αντί των 250.000 που θα συνεπαγόταν η κατάργηση από 1/1/2015 όπως ζητούσε η Τρόικα

Πιο αυστηρά κριτήρια στο ΕΚΑΣ. Το κονδύλι θα μειωθεί κατά 80 εκατ. ευρώ και το πώς ακριβώς θα περιοριστούν οι δικαιούχοι θα αποφασιστεί έως το Μάρτιο, με εφαρμογή από το 2016 και κριτήριο τα εισοδήματα του 2014 που θα δηλωθούν το 2015.

Δημόσιο: θα ισχύσουν νέοι εισαγωγικοί μισθοί από 1/1/2015 αλλά μόνο για τους νεοπροσλαμβανόμενους. Επίσης θα καταργηθεί σταδιακά η αποκαλούμενη προσωπική διαφορά από 1/7/2015, κάτι που θίγει κυρίως τους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών. Η προσωπική διαφορά είναι μέρος των ειδικών επιδομάτων, που συνεχίζουν να παίρνουν εφοριακοί και τελωνειακοί μετά από την κατάργηση τους λόγω εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου. Επιπλέον, επίκειται «κούρεμα» οδοιπορικών, εκτός έδρας, υπερωριών, δηλαδή των αποκαλούμενων μη μισθολογικών βαρών.