«Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι της ΝΔ, υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθεί το κοινοβούλιο από το να ασχολείται με τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη».
Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm, απαντώντας στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την πρόταση να γίνει εξεταστική επιτροπή για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο.
Χαρακτήρισε «κίνηση αντιπερισπασμού» την πρόταση της Ν.Δ. για εξεταστική επιτροπή, γιατί, όπως είπε, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας και γι' αυτό επέλεξε «να προχωρήσει σε πολιτικό αντιπερισπασμό, φτιάχνοντας ένα θέμα εκ του μη όντος».
Για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είπε ότι «έχει απαντήσει με πολύ μεγάλη σαφήνεια» και παρατήρησε: «Για όλα τα πραγματικά σκάνδαλα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλο το τελευταίο διάστημα, η Ν.Δ. δεν έχει να πει τίποτα και αυτό στο οποίο βασίζει αυτή τη στιγμή την αντιπολιτευτική της τακτική είναι μια υπόθεση, η οποία στην κυριολεξία δεν μπορεί να θεωρηθεί σκάνδαλο».
Σε ερώτηση για τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ να είναι επτά οι τηλεοπτικές άδειες και αν ακυρώνει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για τέσσερις άδειες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά και σημείωσε: «Εμείς είχαμε αυτή την άποψη, ως κυβέρνηση, το ΕΣΡ αποφάσισε ότι θα δώσει άλλες τρεις άδειες. Αυτό το οποίο, όμως, θα πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι δεν ίσχυαν τα επιχειρήματα που τότε προβάλλονταν από την πλευρά της μείζονος, ακόμα και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ότι το φάσμα είναι απεριόριστο και χωράνε απεριόριστα κανάλια. Το ΕΣΡ έκανε τις δικές τους εκτιμήσεις και με ανεξάρτητο τρόπο αποφάσισε αυτό που αποφάσισε».
Τόνισε την ανάγκη ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί άμεσα και πως θα πρέπει το συνολικό τίμημα των επτά αδειών να είναι αντίστοιχο, ως τάξη μεγέθους, με το συνολικό τίμημα των τεσσάρων αδειών.
Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε θετική κατάληξη στη Διάσκεψη της Ελβετίας για το Κυπριακό καταλόγισε ευθύνες στην πλευρά της Τουρκίας, λέγοντας ότι είχε προεξοφλήσει την αδυναμία θετικής κατάληξης και το ζητούμενο ήταν ποιος θα χρεωθεί την αποτυχία.
«Η Ελλάδα και η Κύπρος προσήλθαν σε αυτή τη συνάντηση με ειλικρίνεια, με καλή πίστη, με διάθεση να υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις, αλλά αυτά τα οποία η Τουρκία ζητά δεν μπορούν να γίνουν δεκτά από την ελληνική και κυπριακή πλευρά. Θα ήταν σαν οι Βαλτικές χώρες να βρίσκονται σε καθεστώς εγγυήσεων από τη Ρωσία», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.
«Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι της ΝΔ, υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθεί το κοινοβούλιο από το να ασχολείται με τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Realfm, απαντώντας στην ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν αποδέχεται την πρόταση να γίνει εξεταστική επιτροπή για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο. Χαρακτήρισε «κίνηση αντιπερισπασμού» την πρόταση της Ν.Δ. για εξεταστική επιτροπή, γιατί, όπως είπε, μετά τη συμφωνία στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί με την κυβέρνηση στα ζητήματα της οικονομίας και της καθημερινότητας και γι' αυτό επέλεξε «να προχωρήσει σε πολιτικό αντιπερισπασμό, φτιάχνοντας ένα θέμα εκ του μη όντος». Για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είπε ότι «έχει απαντήσει με πολύ μεγάλη σαφήνεια» και παρατήρησε: «Για όλα τα πραγματικά σκάνδαλα, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας όλο το τελευταίο διάστημα, η Ν.Δ. δεν έχει να πει τίποτα και αυτό στο οποίο βασίζει αυτή τη στιγμή την αντιπολιτευτική της τακτική είναι μια υπόθεση, η οποία στην κυριολεξία δεν μπορεί να θεωρηθεί σκάνδαλο». Σε ερώτηση για τη γνωμοδότηση του ΕΣΡ να είναι επτά οι τηλεοπτικές άδειες και αν ακυρώνει την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης για τέσσερις άδειες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε αρνητικά και σημείωσε: «Εμείς είχαμε αυτή την άποψη, ως κυβέρνηση, το ΕΣΡ αποφάσισε ότι θα δώσει άλλες τρεις άδειες. Αυτό το οποίο, όμως, θα πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι δεν ίσχυαν τα επιχειρήματα που τότε προβάλλονταν από την πλευρά της μείζονος, ακόμα και της ελάσσονος αντιπολίτευσης, ότι το φάσμα είναι απεριόριστο και χωράνε απεριόριστα κανάλια. Το ΕΣΡ έκανε τις δικές τους εκτιμήσεις και με ανεξάρτητο τρόπο αποφάσισε αυτό που αποφάσισε». Τόνισε την ανάγκη ο διαγωνισμός να ολοκληρωθεί άμεσα και πως θα πρέπει το συνολικό τίμημα των επτά αδειών να είναι αντίστοιχο, ως τάξη μεγέθους, με το συνολικό τίμημα των τεσσάρων αδειών. Για το γεγονός ότι δεν υπήρξε θετική κατάληξη στη Διάσκεψη της Ελβετίας για το Κυπριακό καταλόγισε ευθύνες στην πλευρά της Τουρκίας, λέγοντας ότι είχε προεξοφλήσει την αδυναμία θετικής κατάληξης και το ζητούμενο ήταν ποιος θα χρεωθεί την αποτυχία. «Η Ελλάδα και η Κύπρος προσήλθαν σε αυτή τη συνάντηση με ειλικρίνεια, με καλή πίστη, με διάθεση να υπάρξει θετική κατάληξη στις διαπραγματεύσεις, αλλά αυτά τα οποία η Τουρκία ζητά δεν μπορούν να γίνουν δεκτά από την ελληνική και κυπριακή πλευρά. Θα ήταν σαν οι Βαλτικές χώρες να βρίσκονται σε καθεστώς εγγυήσεων από τη Ρωσία», είπε ο κ. Τζανακόπουλος.