Απογοητευμένη από τις εξελίξεις αλλά και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την στάση του συντρόφου της, Φραντσέσκο Τζόρτζι στην υπόθεση του Qatargate φαίνεται να είναι η Εύα Καϊλή, η οποία βρίσκεται εδώ και αρκετές ημέρες κρατούμενη στις φυλακές του Χάρεν στις Βρυξέλλες, εν αναμονή της ακρόασής της την Πέμπτη από τις βελγικές Αρχές.
Ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος επισκέφθηκε την Ελληνίδα ευρωβουλευτή στις φυλακές, σε μια συνάντηση που διήρκεσε τέσσερις ώρες. Παρών ήταν και ο έτερος δικηγόρος της κυρίας Καϊλή, Αντρέ Ριζόπουλος, όπως ανέφερε το Livenews του Mega.
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος είπε ότι η ίδια η Εύα Καϊλή του ζήτησε να συναντηθούν, καθώς βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είναι ιδιαίτερα προβληματισμένη. Όπως εξήγησε ο ίδιος, θα αγορεύσει κανονικά στο δικαστήριο αύριο, όπου θα κριθεί εάν η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα παραμείνει προφυλακισμένη μέχρι τη δίκη ή αν θα αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.
«Ήμασταν πολλές ώρες με την κα Καϊλή. Είναι μια μέρα που κρίνεται η προσωπική της ελευθερία και δεν υπάρχει μεγαλύτερο αγαθό από την ελευθερία», είπε χαρακτηριστικά.
Πώς οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή θα προσπαθήσουν να πείσουν τις Αρχές να την αφήσουν ελεύθερη με περιοριστικούς όρους
Ο κ. Δημητρακόπουλος τόνισε ακόμα ότι η Εύα Καϊλή είναι «προβληματισμένη και αισθάνεται προδομένη από τον σύντροφό της. Τον εμπιστεύτηκε, τη διέψευσε. Δεν θα κάνω καμία δήλωση για την ουσία της υπόθεσης. Αύριο, το ζητούμενο δεν είναι αν είναι ένοχη ή αθώα αλλά αν θα πρέπει αν αφεθεί ελεύθερη ή να μείνει στις φυλακές».
Ο κ. Μιχάλης Δημητρακόπουλος ο οποίος μετέβη στις Βρυξέλλες ενόψει της αυριανής κρίσιμης ημέρας είπε ότι καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής και πως είναι δύσκολα τα πράγματα.
Σύμφωνα με τον κ. Δημητρακόπουλο, οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή θα προσπαθήσουν να πείσουν τις Αρχές για δύο πράγματα. Αφενός ότι η Ελληνίδα ευρωβουλευτής δεν είναι ύποπτη φυγής και αφετέρου ότι δε θα εμποδίσει τις έρευνες, είτε αλλοιώνοντας στοιχεία είτε μιλώντας με πρόσωπα-κλειδιά.
«Έχουμε», τόνισε, «ισχυρά νομικά επιχειρήματα για να αφεθεί ελεύθερη. Ένας άνθρωπος που έχει χάσει την ελευθερία του είναι δυστυχής και όταν έχει και ένα παιδάκι δύο ετών που τον περιμένει, είναι ορφανό ουσιαστικά γιατί και ο πατέρας είναι στη φυλακή, είναι περισσότερο δυστυχής. Η κα Καϊλή ούτε ύποπτη φυγής είναι, ούτε έχει την δυνατότητα να καταστρέψει αποδεικτικά στοιχεία», κατέληξε και τόνισε ότι «με καθαρά νομικά κριτήρια, μπορώ να πω ότι έχω αισιοδοξία».