Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την ταυτότητα των Ρώσων που έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή του ελικοπτέρου Augusta στον Πόρο.
Όπως αποκαλύπτει το ρωσικό δίκτυο RBK (και επιβεβαίωσε πηγή του Λιμενικού Σώματος), ο δεύτερος Ρώσος που σκοτώθηκε στο δυστύχημα μαζί με τον επιχειρηματία Μιχαήλ Αμπράμοβ, ήταν γιος του καταζητούμενου εδώ και χρόνια πρώην αντιπροέδρου της Τράπεζας της Μόσχας, Ντιμίτρι Ακουλίνιν. Ο γεννηθείς το 1995 Πάβελ Ακουλίνιν (και όχι Ντάβελ όπως είχαν μεταδώσει αρχικά ρωσικά μέσα, όπως το RIA Novosti), ήταν σύντροφος (και κατά πληροφορίες μέλλων γαμπρός) της κόρης του συνεργάτη του Αμπράμοφ, Αντρέι Κοντρασόφ.
Σύμφωνα με πηγή του RBK, ο Αμπράμοφ και ο Ακουλίνιν πέρσαν μαζί τις διακοπές τους στο γιοτ του Κοντρασόφ. Οι εν λόγω πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από τον αναπληρωτή διευθυντή του Μουσείου Ρωσικής Εικόνας (ιδρυτής του οποίου ήταν ο Μιχαήλ Αμπράμοβ) Σεργκέι Μπογκατίρεφ. «Ο Πάβελ Ακουλίνιν ήταν ο ‘γαμπρός’ της κόρης του Κοντρασόφ. Ο Αμπράμοφ και ο Κοντράσοφ ήταν συνεταίροι σε οικοδομικές επιχειρήσεις», διευκρίνισε ο Μπογκατίρεφ. Το όνομα του δεύτερου Ρώσου που σκοτώθηκε στο δυστύχημα του Πόρου, επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του ρωσικούλ υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα, σε δηλώσεις της στο RΒΚ. «Μπορούμε να πούμε ότι (πρόκειται για τον) Πάβελ Ντιμιτρίεβιτς Ακουλίνιν, γεννηθέντα το 19995», είπε η εκπρόσωπος αρνούμενη ωστόσο γνα επιβεβαιώσει τη συγγενική σχέση του θύματος με τον πρώην τραπεζίτη Ντιμίτρι Ακουλίνιν.
Πηγή με γνώση των λεπτομερειών του συμβάντος που μίλησε στο RBK, διευκρίνισε ότι ο γιος του πρώην α’ αντιπροέδρου της Τράπεζας της Μόσχας, Πάβελ Ακουλίνιν ήταν επίσης γεννημένος το 1995 (οπότε συμπερασματικά πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο). Ο Ντιμίτρι Ακουλίνιν ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας. Στα τέλη του 2010, σε βάρος του προέδρου της τράπεζας Αντρέι Μπορόντιν και άλλων στελεχών της άνοιξε ποινική υπόθεση, καθώς κρίθηκαν ύποπτοι για μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών σε λογαριασμούς εταιρείων στην Κύπρο (που ελέγχονταν από τους ίδιους) την περίοδο 2009-11.
Το 2013-2014, σε βάρος των Μπορόντιν και Ακουλίνιν απαγγέλθηκαν καταηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και κλοπή άνω του 1 δισ. ρουβλιών. Ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να καταδικαστούν και έκτοτε διέφυγαν στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μπουν στη διεθνή λίστα καταζητούμενων. Ακουλίνιν και Μπορόντιν ενεπλάκησαν επίσης και σε άλλες υποθέσεις, με τη συνολική «λεία» τους να ανέρχεται -σύμφωνα πάντα με ρωσικά μέσα- σε δεκάδες δισ. ρούβλια!
Πηγή: Protagon.gr