Ο Οθωνας Παπαδόπουλος, ο οποίος εκπροσωπεί μεταξύ άλλων την φερόμενη ως παιδοκτόνο, Ρούλα Πισπιρίγκου τοποθετήθηκε ύστερα από τις αποκαλύψεις για τις τελευταίες στιγμές της 9χρονης Τζωρτζίνας, στην οποία εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα κεταμίνης. «Ηδη από την πρόσφατη επικαιρότητα έχουμε δύο περιστατικά, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Πάτρα, που έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Αιφνίδιοι θάνατοι μικρών παιδιών, για τους οποίους δεν υπάρχει κάποια άμεση εξήγηση. Παλεύουμε από την πρώτη στιγμή με το στατιστικό παράδοξο», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Mega.
«Σχετικά με την αναζήτηση της πορείας της κεταμίνης, βλέπουμε ότι οι ενέργειες που κάνουμε για να βρεθεί η προέλευση της κεταμίνης, δημιουργούν αναστάτωση σε όσους ασχολούνται με το ζήτημα, ενώ δε θα έπρεπε. Μπορεί να μη βρούμε και ποτέ την προέλευσή της, αλλά θα προσπαθήσουμε με κάθε μέσο να βρούμε σχετικές πληροφορίες. Αν δε δοθεί επίσημα η κεταμίνη στον ασθενή, από κάπου υπάρχει έλλειμα. Πρέπει να βρεθεί από πού λείπει», ανέφερε ο ίδιος.
Αναφορικά με τα πορίσματα των ιατροδικαστών, σύμφωνα με τα οποία η Τζωρτζίνα ήταν ήδη νεκρή όταν κλήθηκαν οι γιατροί για ανάνηψη, ενώ μεσολάβησαν μόλις 6 με 10 λεπτά από τη χορήγησή της, μέχρι το παιδί να φύγει από τη ζωή, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «Δεν μπορώ να σχολιάσω με ασφάλεια ό,τι βασίζεται σε πληροφορίες. Αν ισχύει ότι προκύπτει ενδοφλέβια χορήγηση της κεταμίνης, τότε ο χρόνος δράσης είναι μόλις ένα λεπτό».
Το «όχι» για νεκροψία στην Μαλένα
Απαντώντας στο γιατί η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν ήθελε να γίνει νεκροψία στη Μαλένα, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «Υπάρχει ψυχολογική προέκταση της νεκροψίας – νεκροτομής στο μυαλό των ανθρώπων. Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω το ότι ένας γονιός δεν ήθελε να γίνει νεκροψία στο παιδί του».
Μιλώντας, τέλος, για την κλήση στο ΕΚΑΒ της Πάτρας την προηγούμενη μέρα του θανάτου της Ιριδας, χωρίς κάποιος να μιλήσει, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «Υπήρχε ένα οικογενειακό πακέτο που περιλάμβανε όλα τα κινητά τηλέφωνα του ζεύγους και ήταν στο όνομα του συζύγου. Η αναλυτική κατάσταση των κλήσεων έχει δοθεί σε συγκεκριμένη εφημερίδα. εχουν πάρει το λογαριασμό έχουν δει τις κλήσεις και παίρνει ο δημοσιογράφος να δει τι κλήσεις είχαν γίνει».
«Για πρόβλημα υγείας άλλου μέλους της οικογένειας κλήθηκε το 166. Το πρόβλημα ήταν στη μητέρα της κατηγορουμένης και αναζητήθηκε το εφημερεύων νοσοκομείο», πρόσθεσε.