Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση θρίλερ της Πάτρας, με τον θάνατο των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη.
Όπως είχε αποκαλύψει από το πρωί της Δευτέρας το iEidiseis, οι εισαγγελείς ζητουν τώρα νέα ιατροδικαστική εξέταση αναφορικά με τους δύο θανάτους των μικρότερων παιδιών της οικογένειας, της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, το Μάρτιο του 2020.
Αυτό προκειμένου να διαπιστωθεί, μετά τα νέα δεδομένα για πιθανή χορήγηση τοξικών ουσιών και στη Μαλένα, εάν πρόκειται για δολοφονίες, όπως συνέβη με το θάνατο της Τζωρτζίνας, για τον οποίον έχει προφυλακιστεί η 33χρονη μητέρα.
Έτσι, στο πλαίσιο της κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, έχουν ζητήσει να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια των δύο θανάτων, που έλαβαν χώρα σε διάστημα 20 μηνών.
Στους εισαγγελείς θα πρέπει να διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η Μαλένα, τον θάνατο της οποίας η ιατροδικαστική εξέταση είχε αποδώσει σε ηπατική ανεπάρκεια.
Όσον αφορά την περίπτωση της Ίριδας , η οποία πέθανε στην κούνια τη, θα αναζητηθούν οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε για να διαπιστωθεί ο θάνατός της.
Αναζητούν κεταμίνη και στη Μαλένα
Σύμφωνα με τις τελευταίες αποκαλύψεις του αστυνομικού συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλου στο MEGA, υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για την ύπαρξη τοξικών ουσιών – όπως της κεταμίνης, ή άλλης – που προκάλεσε τον θάνατο της 3.5 χρονών Μαλένας τον Απρίλιο του 2021.
Ο λόγος που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει το σενάριο αυτό, είναι το γεγονός ότι βρέθηκε μεγάλη φθορά στο συκώτι του παιδιού, που δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την υπατική ανεπάρκεια, που καταγράφηκε ως αιτία θανάτου του παιδιού.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Λαμπρόπουλος, η φθορά αυτή στο όργανο του παιδιού δεν εξηγείται επίσης μόνο από τον ασφυκτικό θάνατο, που φέρεται να είχε η Μαλένα, καθώς και η Ίριδα.
Έτσι, εκτιμάται ότι φαίνεται να έχει δράσει τοξικός παράγοντας για αρκετή ώρα, που θα μπορούσε να έχει χορηγηθεί με τον ίδιο τρόπο που χορηγήθηκε η κεταμίνη.