Ίλιγγο προκαλεί η τιμή της βενζίνης στα νησιά και οι πρώτοι εκδρομείς φροντίζουν να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους, πριν επιβιβαστούν στα πλοία. «Φωτιά και λάβρα» είναι η αμόλυβδη και στην Αττική, ξεπερνώντας ακόμα και τα 2,5 ευρώ!
«Σε λίγο δεν θα πηγαίνω στη δουλειά μου έτσι όπως πάει» – «Να κάνουν κάτι, να ρίξουν τον φόρο να πέσουν οι τιμές»: Αυτές είναι οι πρώτες αντιδράσεις των οδηγών όταν αντίκρισαν το μεσημέρι σε πρατήριο του Κορυδαλλού την αμόλυβδη να πωλείται πλέον προς 2,40 ευρώ το λίτρο.
Από ρεκόρ σε ρεκόρ πηγαίνει η τιμή της βενζίνης
Όσοι κινούνται στα βόρεια προάστια θα χρειαστεί να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς η τιμή ξεπερνάει ακόμα και τα 2,5 ευρώ!
«Το είχαμε πει ότι αυτή η εβδομάδα είναι πολύ δύσκολη, τώρα φαίνονται οι αυξήσεις που είχαμε πει πριν λίγες μέρες» δηλώνει ο πρόεδρος των Εμπόρων Υγρών Καυσίμων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου.
«Φουλάρουν» πριν φύγουν για τα νησιά
Και όμως η τιμή αυτή σε σχέση με αυτό που συμβαίνει στα νησιά, θεωρείται… χαμηλή.
Πολλοί οδηγοί φουλάρουν το αυτοκίνητο από τον Πειραιά η τις γύρω περιοχές πριν επιβιβαστούν στο πλοίο για τις διακοπές τους.
Και αυτό ακούγεται λογικό όταν σήμερα στη Μήλο η αμόλυβδη πωλείται 2,70 ευρώ το λίτρο, δύο λεπτά φθηνότερα στην Αμοργό, στην Πάρο 2,61 ευρώ, στην Κεφαλλονιά 2,56 ευρώ και στη Ρόδο 2,53 ευρώ.
Άλλοι πάλι που βιάζονται να φύγουν για διακοπές, αναπροσάρμοσαν τον προϋπολογισμό του ταξιδιού τους, κόβοντας από αλλού
Η Ελλάδα κάνει… πρωταθλητισμό στη φορολογία καυσίμων
Σύμφωνα με τα τελευταία συγκριτικά στοιχεία, η βενζίνη στην Ελλάδα επιβαρύνεται με 70 λεπτά Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης ανά λίτρο και ΦΠΑ 24%, καθιστώντας την ελληνική φορολογία ως την 4η υψηλότερη σε όλη την Ευρώπη
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι για να επιστρέψουμε στα προ πολέμου επίπεδα μέσω μείωσης των φόρων, αυτό απαιτεί 3,8 δισ. ευρώ.
Προς νέο σύστημα επιδότησης καυσίμων
Στο τελευταίο 10ήμερο του μήνα το οικονομικό επιτελείο θα ανοίξει τα χαρτιά του για το πώς θα αντιμετωπίσει τις εκρηκτικές αυξήσεις στα καύσιμα.
Το βασικό σενάριο προβλέπει συνέχιση των επιδοτήσεων μήνα με το μήνα, πιθανότατα με στόχευση των διαθέσιμων κονδυλίων στα πιο ευάλωτα νοικοκυριά