Με εισηγήτρια την ίδια την Ξένη Δημητρίου συνεδριάζει την ερχόμενη Τρίτη το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα αποφασίσει εάν θα αναιρέσει ή όχι το βούλευμα για τη μη χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ορίστηκε η ίδια ως εισηγήτρια ώστε να υποστηρίξει την αναίρεση ενώπιον των αρεοπαγιτών, την οποία άλλωστε άσκησε η ίδια. Μάλιστα για να καταλήξει στην άσκησή της είχε προηγηθεί ένα μίνι θρίλερ στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας , καθώς αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου που είχε χρεωθεί την υπόθεση της τυχόν αναίρεσης του βουλεύματος, με το οποίο οι δικαστές του Βόλου είπαν «όχι» στην άδειά του, αρνήθηκε να ασκήσει αναίρεση!
Η διχογνωμία σε ανώτατο εισαγγελικό επίπεδο έγινε γνωστή από πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός είχε χρεωθεί από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, την υπόθεση από τις 15 του μηνός, και χθες το πρωί την επισκέφτηκε στο γραφείο της για να την ενημερώσει πως η γνώμη του ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.
Σύμφωνα με τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, ο Δημήτρης Κουφοντίνας παραμένει «επικίνδυνος και αμετανόητος» και για το λόγο αυτό δεν συντρέχουν οι «ουσιαστικές προϋποθέσεις» για να του χορηγηθεί νέα άδεια. Έτσι, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν κατηγορηματικός πως εκτός των νομικών θεμάτων, το «βούλευμα έχει «εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων».
Μετά την εξέλιξη αυτή, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε η ίδια την αναίρεση του βουλεύματος, επικαλούμενη στο έγγραφο της, τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011 αλλά και την πρόσφατη δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, ότι και οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.
Παράλληλα η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός αναφέρει, ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για περίπτωση Κουφοντίνα, και επιπλέον προσθέτει, ότι αφού δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο, ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.