slider

Τρόμος στη Γερμανία από τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις – Συγκλονιστικές μαρτυρίες γυναικών

Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η η υπόθεση με τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις που σόκαραν την Κολονία, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς. Ξαφνικά αποκαλύφθηκαν και άλλα παρόμοια περιστατικά τουλάχιστον σε άλλες τέσσερις πολεις, το Αμβούργο, τη Στουτγάρδη, το Ντίσελντορφ και τη Φρανκφούρτη

 

 

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι γυναίκες, οι δράστες ήταν άνδρες νεαρής κυρίως ηλικίας, ενώ αυτόπτες μάρτυρες μιλούν ακόμη και για την ύπαρξη παιδιών κάτω των 18 ετών. ΟΙ καταγγελίες αναφέρονται σε μαζικές επιθέσεις εναντιον γυναικών κάθε ηλικίας αρπάζοντας τους και χρήματα, πορτοφόλια κτλ.

Μόνο στην Κολωνία έχουν υποβληθεί τουλάχιστον 100 επίσημες καταγγελίες, τα 2/3 εκ των οποίων αφορούν σεξουαλικές επιθέσεις συμπεριλαμβανομένων και δύο βιασμών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και την αστυνομία οι δράστες έμοιαζαν με Αφρικανούς και Άραβες μολονότι μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί μόνο τρία άτομα.
 
Το επίκεντρο των επιθέσεων ήταν ο χώρος έξω από τον καθεδρικό ναό της Κολωνίας όπου σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άνδρες ηλικίας 15 έως 33 ετών κύκλωναν σε ομάδες των 30 και 40 ατόμων γυναίκες τις οποίες ακουμπούσαν, παρενοχλούσαν και τελικά έκλεβαν. Σε πολλές περιπτώσεις, μάλιστα, για να επιτείνουν τη σύγχυση οι δράστες πετούσαν και βεγγαλικά προκειμένου να προξενήσουν μεγαλύτερο φόβο στα θύματά τους.

«Μας έπιαναν ανάμεσα στα πόδια, έπιαναν και τις φίλες μου. Ο φίλος μου προσπάθησε να με τραβήξει μακριά, αλλά ήταν μία μεγάλη ομάδα ανθρώπων, ίσως 30 ή 40», εξηγεί με «σπασμένη» φωνή μία νεαρή γυναίκα, η οποία έπεσε θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. 

«Με έπιασαν από πίσω, κάτω από τη φούστα μου. Προσπάθησα να προστατεύσω τον εαυτό μου, αλλά ήταν τόσοι πολλοί που κόντεψα να πέσω από τις σκάλες», περιγράφει μία ακόμα νεαρή γυναίκα. 

Την ίδια στιγμή, άλλο θύμα που κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια των αδίστακτων νεαρών, εξηγεί πως ένιωσε ένα πυροτέχνημα να της καίει τη σάρκα. «Άκουσα έναν ήχο και ένιωσα κάτι να πέφτει στην κουκούλα μου. Ένα πυροτέχνημα είχε πέσει και έκαψε τη μπλούζα μου. Κατάφερα να το βγάλω πριν εκραγεί. Οι ουλές που έχω παραμείνουν, αλλά ήμουν τυχερή που δεν εξερράγη», είπε συγκλονισμένη μία ακόμα γυναίκα, θύμα των ταραχών στην κεντρική πλατεία της Κολωνίας.

Τις ίδιες εικόνες περιέγραψε και η 18χρονη Μισέλ που μίλησε στο γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό N-TV για τη δική της τραυματική εμπειρία εκείνο το βράδυ, όταν μία ομάδα 30 «θυμωμένων» ανδρών την παρενόχλησε.

«Ήμασταν έντεκα φίλες και γύρω στις έντεκα βρισκόμασταν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό για να πάμε να δούμε τα πυροτεχνήματα και τότε ήταν που παρατηρήσαμε μία ομάδα ανδρών να βρίσκονται γύρω-γύρω. Καταφέραμε να πάμε στον καθεδρικό και θέλαμε να πάμε κοντά στο Μουσείο Λούντβιγκ για να δούμε τα πυροτεχνήματα κοντά στο ποτάμι, αλλά ξαφνικά μας περικύκλωσε μία ομάδα 20, 30 ανδρών», είπε σοκαρισμένη η Μισέλ. Η νεαρή γυναίκα εξήγησε στη συνέχεια πως οι άνδρες άγγιξαν την ίδια και τις φίλες της παντού, ενώ προσπαθούσαν μεταξύ τους να προστατευθούν. «Ήταν θυμωμένοι και έπρεπε να βεβαιωθούμε ότι δε θα τραβούσαν καμία από εμάς μακριά. Μας έπιαναν και προσπαθήσαμε να φύγουμε όσο πιο γρήγορα γινόταν», συνέχισε.

Ενώ τα κορίτσια έτρεχαν μακριά, οι άνδρες κατάφεραν να τους κλέψουν αντικείμενα που είχαν στις τσέπες τους, όπως κινητά τηλέφωνα. Όταν περίπου μία ώρα αργότερα επέστρεψαν στο σιδηροδρομικό σταθμό για να πάρουν το τρένο, διαπίστωσαν πως υπήρχαν δεκάδες ανδρών που εκτόξευαν πυροτεχνήματα, με αποτέλεσμα οι νεαρές να τρομάξουν και να χωριστούν.

«Τότε μόνο κατάλαβα ότι το τρένο μου δεν πραγματοποιούσε δρομολόγια και έπρεπε να περάσω μέσα από το πλήθος ανδρών και να περπατήσω πέντε χλμ. για να φτάσω σπίτι μου», δήλωσε η Μισέλ.

Την ίδια ώρα, δύο ανήλικα κορίτσια ηλικίας 16 και 17 ετών, περιέγραψαν τη δική τους δραματική εμπειρία στην κεντρική πλατεία της Κολωνίας. «Ήμασταν στον απόλυτο πανικό, χέρια μιας άγγιζαν παντού. Όταν διώχναμε το ένα χέρι, νιώθαμε ένα άλλο στο ίδιο σημείο. Μας έπιαναν το στήθος, τα γεννητικά όργανα, τον πισινό μας», τόνισε. 

Παρόλα αυτά η αστυνομία της Κολωνίας στην αναφορά για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς έκανε λόγο για μια «κυρίως ειρηνική νύχτα». Η παράλειψη αυτή αλλά και η γενικότερη ολιγωρία της αστυνομίας της πόλης υποχρέωσε τον επικεφαλής της Βόλφγκανγκ Άλμπερς να παραδεχθεί ότι έγιναν λάθη, ο οποίος, όμως, συνεχάρη τους συναδέλφους του «γιατί έκαναν μια υποδειγματική δουλειά».

Η υπόθεση έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση κυρίως λόγω των κατηγοριών που εξαπολύονται κατά της γερμανικής αστυνομίας και των γερμανικών ΜΜΕ ότι προσπάθησαν να κρύψουν τα περιστατικά υπό το φόβο της έξαρσης της βιας κατά των μεταναστών μετά και την πολιτική της Άνγκελα Μέρκελ να υποδεχθεί μεγάλους αριθμούς προσφύγων στη Γερμανία.