Απάντηση στις αιχμές της Φώφης Γεννηματά σχετικά με τη στάση κορυφαίων στελεχών του κόμματος στην προεκλογική εκστρατεία έδωσε ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, αυξάνοντας τους τόνους.
«Το περί Δούρειων Ίππων δεν με αφορά. Αλλά εσείς δώσατε ρόλο στον Μπίστη, στον Θεοχαρόπουλο και στον Ραγκούση», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Μάλιστα ανέφερε ότι ο ίδιος έκανε «57 ομιλίες, εκατοντάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συνεντεύξεις από τον Απρίλιο μέχρι τις εθνικές εκλογές», προσθέτοντας με νόημα: «Τέλος πως κάποιοι θα τρέχουν για να βγουν άλλοι».
Ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι κανείς στο Κίνημα Αλλαγής δεν περίμενε ότι το ΚΙΝΑΛ θα έχει 8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 31%. «Η συζήτηση για το τι έφταιξε και τι πρέπει να γίνει δεν είναι εσωτερικό θέμα συζήτησης, αλλά εθνική υπόθεση». Όπως πρότεινε, «η δημοκρατική παράταξη πρέπει να πρωταγωνιστήσει έναντι του Μητσοτάκη και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει τα πιο λαϊκιστικά στοιχεία του παλιού ΠΑΣΟΚ».
«Η σύγκριση για το αποτέλεσμα πρέπει να γίνεται όχι με το αποτέλεσμα του 2015, αλλά με τους 212.000 που ψήφισαν για την ίδρυση του ΚΙΝΑΛ», συνέχισε ο Νίκος Ανδρουλάκης .
Αιχμές κατά της κ. Γεννηματά άφησε όμως και ο Δημήτρης Ρέππας. Όπως ανέφερε αποτελεί «ύβρις να πανηγυρίζουμε για το 8%».
Ο κ. Ρέππας έκανε λόγο για «λανθασμένη πολιτική γραμμή του ΚΙΝΑΛ», τονίζοντας πως ο κόσμος πίστευε πως το κόμμα πάει προς τα δεξιά, γι αυτό κι επέλεξε να πάει είτε προς Νέα Δημοκρατία είτε προς ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κόσμος καταλάβαινε πως θέλαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ. Δώσαμε λάθος στίγμα» είπε χαρακτηριστικά. «Φτάσαμε στο σημείο να υπερασπιζόμαστε τον Σαμαρά και όχι το ΠΑΣΟΚ», ανέφερε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του.
Η απάντηση από την πλευρά της ηγεσίας ήρθε από τον Χρήστο Πρωτόπαπα.
«Δεν άκουσα καμία άλλη πρόταση απ’ αυτή που παρουσίασε η πρόεδρος παρά μόνο κριτική χωρίς περιεχόμενο», τόνισε ο κ. Πρωτόπαπας.
Καθησύχασε όσα στελέχη ζήτησαν μέτωπο με τη ΝΔ, λέγοντας ότι θα γίνει δυναμική αντιπολίτευση. Πρόσθεσε δε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει σχέση με τη Σοσιαλδημοκρατία γιατί θα κάνει ισοπεδωτική αντιπολίτευση. Ο Χρήστος Πρωτόπαπας ανέφερε τέλος ότι θα γίνει πλήρης συζήτηση πώς από το 44% το 2009, έφτασε στο 4,6% το 2015 μέχρι το σημερινό 8%, που μπορεί να μην ικανοποιεί αλλά είναι ανοδικό.