Νέα έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν το συγκεκριμένο λαχανικό παρουσιάζουν λιγότερες πιθανότητες στο να νοσήσουν.
Η μελέτη έγινε σε 146 άτομα, εκ των οποίων στους μισούς χορηγήθηκε αλικίνη, ενώ στους υπόλοιπους χορηγήθηκε ένα αδρανές παρασκεύασμα και διαπιστώθηκε ότι η πρώτη κατηγορία προστατευόταν αποτελεσματικότερα στην εμφάνιση κρυολογήματος.
Συγκεκριμένα, η έρευνα έδειξε ότι η αλικίνη μειώνει κατά το ήμισυ τις πιθανότητες εμφάνισης ενός κρυολογήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το σκόρδο περιέχει μεγάλη ποσότητα αλικίνης.
Επιπλέον, το σκόρδο καθαρίζει το ουροποιητικό σύστημα και έχει αντικαρκινικές ιδιότητες