Το κρέας του κοτόπουλου απαιτεί πολύ χρόνο για να ξεπαγώσει πριν μαγειρευτεί.
Ωστόσο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να το ξεπαγώσετε μέσα σε καυτό νερό για να επιταχύνετε τη διαδικασία. Αντί γι’ αυτό, θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων στην αντίστοιχη ρύθμιση για ξεπάγωμα τροφίμων.
Ένας άλλος τρόπος είναι να το ξεπαγώσετε μέσα σε κρύο νερό, αλλά θα χρειαστεί να αλλάζετε το νερό κάθε 30 λεπτά.
Η απόψυξη σε θερμοκρασία δωματίου ή σε ζεστό νερό ελαττώνει την ποιότητα του κρέατος και αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης από βακτήρια που αναπτύσσονται σε υψηλές θερμοκρασίες, κυρίως το καλοκαίρι.
Μια μικρή συμβουλή που ίσως να σας βοηθήσει είναι να κόψετε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες, πριν το τοποθετήσετε στην κατάψυξη, ώστε να μπορείτε να ξεπαγώνετε όση ποσότητα θέλετε.
Σημειώνεται ότι είναι επικίνδυνο να αποψύξετε ένα κοτόπουλο και να το καταψύξετε εκ νέου στη συνέχεια.