ΥΓΕΙΑ

Το φυσικό και εξαιρετικά απλό υποκατάστατο του… βιάγκρα

Μία έρευνα έρχεται να δημιουργήσει… πανικό στις φαρμακευτικέ εταιρείες που ασχολούνται με τα σεξουαλικά προβλήματα των ανδρών. Η έκθεση των ανδρών στο λαμπερό φως μπορεί να βελτιώσει την εξασθένηση της σεξουαλικής διάθεσης, αναφέρει έρευνα ιταλικού πανεπιστημίου.

 

Σύμφωνα με την έρευνα, όπως γράφει ο Independent, η έκθεση στο φως αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης και αυξάνει την σεξουαλική επιθυμία και ικανοποίηση.

Πολλοί άνδρες βλέπουν την σεξουαλική τους διάθεση να μειώνεται, μετά την ηλικία των 40. Σύμφωνα με έρευνες σχεδόν το ένα τέταρτο των ανδρών πάνω από τα 40, αντιμετωπίζει τέτοια προβλήματα και βαθαίνουν όσο περνούν τα χρόνια.

Αλλά η μείωση της σεξουαλικής διάθεσης φαίνεται να ποικίλει ακόμη και ανάλογες με τις εποχές, αυτό οδήγησε τους επιστήμονες να υποθέσουν ότι μπορεί να είναι αποτέλεσμα της ποσότητας του φωτός και η επιθυμία μειώνεται το χειμώνα επειδή περιορίζεται το φως.

Αυτή η διαπίστωση τους οδήγησε στο να «φωτίζουν» τους άνδρες προκειμένου να διερευνήσουν την σεξουαλική τους επιθυμία. Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Σιένα, επέλεξαν 38 άνδρες που είχαν διαγνωστεί με μειωμένη λίμπιντο για να κάνουν την έρευνα. Οι μισοί από αυτούς περνούσαν κάθε πρωί, για δύο εβδομάδες σε ένα δωμάτιο με ισχυρή εκπομπή λευκού φωτός που προσομοίαζε με την ηλιακή ακτινοβολία. Οι άνδρες που δέχθηκαν την φωτεινή ακτινοβολία παρουσίασαν σημαντική αύξηση στα επίπεδα της τεστοστερόνης και κατά συνέπεια είχαν μεγαλύτερη ικανοποίηση στο σεξ.

Ο επικεφαλής της έρευνας Andrea Fagiolini, είπε ότι διαπίστωσαν σημαντικές διαφορές ανάμεσα σε αυτούς που δέχθηκαν τη θεραπεία του φωτός και αυξήθηκε σημαντικά, σχεδόν τριπλασιάστηκε, η ικανοποίηση στο σεξ σε σχέση με τα υπόλοιπα άτομα που συμμετείχαν στο πείραμα και δεν δέχθηκαν την θεραπεία του φωτός.

Ο καθηγητής είπε ότι στο βόρειο ημισφαίριο η παραγωγή τεστοστερόνης μειώνεται φυσιολογικά από τον Νοέμβριο έως τον Απρίλιο και αυξάνεται σταδιακά κατά τη διάρκεια της άνοιξης και το καλοκαίρι. Η θεραπεία του φωτός μιμείται ουσιαστικά αυτό που κάνει η φύση.

«Δεν είμαστε ακόμη σε θέση να προτείνουμε την έκθεση στο φως ως θεραπεία, ωστόσο εάν αυτή η μέθοδος επιβεβαιωθεί σε έρευνα μεγαλύτερης κλίμακας, τότε μπορεί να προχωρήσει η θεραπεία φωτός. Είναι μία μικρή έρευνα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε με την ανάλογη προσοχή» πρόσθεσε ο καθηγητής.